Мiста
4 Червня 2019
2 900

У пошуку інновацій: Найкращі міста для талантів

В столиці Кремнієвої долини найбільш всього “єдинорогів”, у Токіо – патентів, а у Лондоні – найкраща освіта

Сан-Франциско названо найінноваційнішим містом у світі. Про це стало відомо із дослідження Innovation Geographies, в якому були представлені 100 міст з найбільш розвиненими інноваційними екосистемами й активною підтримкою талантів.

Взагалі у рейтингу американських міст чимало. Однак азіатські міста теж не поступаються. Токіо, Сінгапур, Пекін і Сеул — всі вони у першій десятці.

Шанхай і Шеньчжень теж потрапили в топ-20, що знову-таки підтверджує домінування великих міст Китаю, як центрів інновацій.

Серед європейських міст у топі — Лондон, Париж, Мюнхен, Берлін, Амстердам, Стокгольм і Берлін, який перетворюється в епіцентр для IT-спеціалістів з усієї Європи. Київ до лідерів не потрапив.

За межами США і Європи лідирують австралійські міста Сідней та Мельбурн, які також потрапили в топ-20. Комфортний стиль життя й інфраструктура, запропоновані цими містами, залучають фахівців, що робить їх сильними претендентами на світовому рівні та складати значну конкуренцію.

Таланти, де ж ви?

Щодо талантів, то їх концентрація не так рівномірно збалансована географічно в трьох глобальних регіонах, як у випадку з інноваціями. Лондон зайняв першу сходинку з міст, які є найкращими для освіти. Далі йдуть американські міста – Сан-Франциско, Вашингтон та ін.

А от щодо глобального лідера за кількістю патентів на інновації, то перше місце дослідники віддали Токіо. Це безумовний світовий лідер, генеруючий найбільшу кількість патентів, що випереждає свого найближчого конкурента (Шеньчжень) більш ніж на 80%. Токіо також є лідером на ринку різноманітних технологій – від електроавто до нанотехнологій, а в усьому світі тут знаходиться найбільша кількість транснаціональних корпорацій, серед яких Sony, SoftBank і Toyota.

Як відомо, Сан-Франциско визначено містом із найвищою заробітною платою. Через зростання долара, місто обійшло Цюрих, який традиційно займав перше місце в рейтингу міст із найвищими зарплатами та доходами “Mapping the Worlds 2019”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram