Новини
8 Вересня 2020
983

Україна планує збільшити експорт у Китай

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи економічної співпраці

Україна має намір відновлювати та розширювати експорт сільськогосподарської продукції, залучати китайські інвестиції у сільськогосподарські індустріальні та технопарки в Україні, інфраструктурні та енергетичні проекти, повідомляє прес-служба Урядового порталу.

“90% кукурудзи, яку імпортував Китай у 2019 р., було українського походження. Ми не зупиняємось на цьому і прагнемо створити ще більше можливостей для українського бізнесу щодо експорту в Китай, а також реекспорту в інші країни, зокрема через вільні митні зони в КНР”, — зазначила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом КНР в Україні Фань Сяньжуном.

За її словами, це стосується таких продуктів, як зернові, м’ясо, риба, яйця, ягоди та фрукти, молочні продукти, рослинні олії, кондитерські та лікеро-горілчані вироби, компоненти кормів для тварин та інші продукти.

Також сторони обговорили подальшу співпрацю в інвестиційних проектах, зокрема розвиток:

• індустріальних парків, що спеціалізуються на зберіганні, переробці, перевалки продовольчих товарів;

• технологічних парків з розвитку та інтеграції виробництва і переробки сільськогосподарських продуктів;

• інвестиційних проектів у сфері транспортної інфраструктури та енергетики, розширення переліку таких проектів у рамках ініціативи Китаю “Один пояс, один шлях”.

Як розповіла Ольга Стефанішина, Україна вже прийняла з Китаєм план дій щодо реалізації ініціативи спільного будівництва “Економічного пояса Шовкового шляху” і “Морського Шовкового шляху XXI ст.”.

Зараз сторони переходять до розробки дорожньої карти й створення робочої групи між посольством Китаю та Офісом віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України з метою інтенсифікації співробітництва.

Як писали раніше Investory News, обсяг зовнішньої торгівлі товарами за сім місяців 2020 р. зменшився на 10% і склав $55,4 млрд. Пандемія коронавірусу негативно впливає на зовнішньоторговельний оборот.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram