Новини
9 Червня 2021
615

Україна отримає від Світового банку $211 мільйонів кредиту на енергетику

Кошти спрямують на підвищення стійкості енергосистеми для євроінтеграції енергомережі

Світовий банк і Фонд чистих технологій на пільгових умовах нададуть Україні $211 млн кредитних коштів для реалізації проєкту “Україна — Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі” (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ “Укргідроенерго”), — йдеться у повідомленні пресслужби Міненерго.

Зазначається, що $177 млн надасть Світовий банк і $34 млн — Фонд чистих технологій.

За словами першого заступника міністра енергетики Юрія Власенка проєкт сприятиме “підвищенню надійності роботи української енергосистеми, виконанню вимог щодо функціонування в синхронному режимі з європейськими мережами та міжнародних зобов’язань у сфері скорочення викидів парникових газів”.

У межах проєкту передбачено встановлення систем акумулювання енергії на 4 ГЕС “Укргідроенерго”, а також встановлення CЕС потужністю 35,9 МВт як резервного джерела енергопостачання та для заряджання акумуляторів.

Також на Дністровській ГЕС встановлять акумулятори потужністю 15 МВт як джерела для зарядження місцевого електротранспорту й СЕС потужністю 28 МВ.

Наголошується, що розгляд пакету гарантійних та фінансових угод Радою директорів Світового банку буде здійснено до кінця червня.

Раніше Investory News писали, що виробникам “зеленої” енергетики виплатили 900 млн грн боргів.

Нагадаємо, минулого року в Євросоюзі “зелена” енергетика вперше обігнала викопне паливо. За перші пів року викиди вуглекислого газу в енергетичному секторі скоротилися майже на чверть.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram