Новини
27 Квітня 2022
483

Україна отримала офіційний статус в європейській енергомережі ENTSO-E

Підписання цієї угоди наближає Україну до повної інтеграції з європейськими енергетичними ринками

Фото: Pixabay

НЕК “Укренерго” 26 квітня 2022 року надали статус члена-спостерігача європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

“26 квітня у Варшаві відбулось підписання угоди про надання НЕК “Укренерго” статусу члена-спостерігача ENTSO-E, європейської мережі операторів системи передачі електроенергії”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що офіційний статус дозволить НЕК “Укренерго” приєднатися до міжнародного об’єднання європейських операторів системи передачі. Як член-спостерігач український оператор зможе брати участь у засіданнях Регіональної Групи ENTSO-E “Континентальна Європа”. Представники компанії зможуть увійти до робочих та експертних груп ENTSO-E, які займаються питаннями розвитку ринку електроенергії, балансування, допоміжних послуг, електронного обміну даними, розвитку кіберзахисту в електроенергетичному секторі, інтеграції відновлюваних джерел енергії тощо.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, підписання цієї угоди дедалі більше наближає Україну до повної інтеграції з європейськими енергетичними ринками й визначає розвиток на майбутнє.

Як повідомлялося, заявку на отримання статусу члена-спостерігача в європейській мережі передачі електроенергії ENTSO-E НЕК “Укренерго” подало наприкінці грудня 2021 року.

Тим часом польська компанія Orlen Synthos Green Energy збирається інвестувати у проєкт, що передбачає імпорт електроенергії з України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram