Новини
6 Лютого 2024
246

Україна отримала інвест-гарантії від Єврокомісії та IFC

Угода допоможе залучити пів мільярда євро

Європейська Комісія та Міжнародна фінансова корпорація Групи Світового банку (IFC) підписали гарантійну угоду про підтримку інвестицій, які допоможуть забезпечити інклюзивну та стійку реконструкцію в Україні, повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Згідно з угодою ЄС надасть IFC фінансові гарантії на суму до €90 млн для підтримки інвестицій в Україну в межах Програми кращого майбутнього IFC (BFP).

Очікується, що мобілізовані інвестиції приватного сектору в рамках програми досягнуть понад €500 млн в різних секторах, включаючи основну інфраструктуру та виробництво товарів, сприяння декарбонізації та збереження засобів до існування.

“Завдяки гарантії EFSD+ (Європейського фонду сталого розвитку) ми швидко рухаємось до впровадження інноваційних та ефективних проєктів і підтримки компаній приватного сектору, виконуючи наше зобов’язання щодо мобілізації приватного капіталу для підтримки економіки та відновлення України”, — сказав віцепрезидент IFC у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні Альфонсо Гарсіа Мора.

“Ця гарантія EFSD+ допоможе відновити інфраструктуру країни, підтримати її бізнес-сектор і посилити стійкість її економіки, підтверджуючи зобов’язання Європейського Союзу підтримувати Україну в цей час кризи”, — додав комісар із питань сусідства та розширення Олівер Варгеї.

У 2022 році IFC запустила Програму економічної стійкості (ERA) вартістю $2 млрд для підтримки приватного сектору України. Відтоді IFC надала фінансування на суму понад $650 млн та залучила понад $400 млн для підтримки технологічного сектору, агробізнесу, важливого експорту та імпорту, а також фінансування МСП.

Нагадаємо, великі інвестори отримали покращення умов в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram