Новини
24 Травня 2019
832

Україна отримала €200 млн від Європейського інвестиційного банку

Кошти спрямують на відновлення об’єктів інфраструктури Донецької та Луганської областей

Фото: od.oblast.online

Кабінет міністрів України отримав довгостроковий кредит з низькими відсотками на суму €200 млн від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, передає Інтерфакс-Україна.

Як зазначив глава представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загін кошти будуть використані на інвестування у відновлення ключових об’єктів інфраструктури в Донецькій та Луганській областях, а також забезпечення належних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб. “Мета кредитування – поліпшення рівня життя жителів Східної України”, – підкреслив він.

І додав, що ця програма на суму €200 млн – частина загального кредитного портфеля для України в розмірі €5,8 млрд.

“Її мета – покращити рівень життя людей: умови проживання, охорону здоров’я та освіту. І це переконливий доказ того, що Україна, як пріоритетний партнер ЄС, може отримати велику користь від підтримки та фінансування ЄС. Ми раді надати допомогу там, де вона найбільше потрібна, і це поліпшить життя звичайних громадян”, – зазначив Жан-Ерік де Загін.

Фінансову угоду між Україною та ЄІБ було підписано 2014 року. Програма поширюється на підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей, сусідні Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області, а також міськради Київської, Одеської, Полтавської та Херсонської областей з великим напливом внутрішньо переміщених осіб. Виконується Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Для субпроектів Донецької та Луганської областей виплати кредиту повністю здійснюються з державного бюджету. “Субпроекти в інших областях включають внесок з місцевого бюджету”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що станом на травень 2019 року урядом відібрані 293 субпроекти загальною вартістю 3,25 млрд грн. “Зокрема ремонт медустанов, шкіл, дитячих садів, житлових і громадських будівель”, – пише Інтерфакс.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк залучений до фінансування ще двох проектів в рамках співпраці України разом із Європейським Союзом щодо розвитку інфраструктури Приазов’я: покращення залізничного сполучення Запоріжжя-Маріуполь та будівництво дороги сполученням Маріуполь-Миколаїв. Розвиток інфраструктури цього регіону – важливий проект як з точки зору посилення безпеки, так і з огляду на стимулювання зростання економічного і соціокультурного розвитку регіону.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram