Новини
22 Вересня 2021
666

Україна очікує на відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці

Американські експерти сподіваються, що у 2021-2022 маркетинговому році Україна експортує 23,5 млн т пшениці

Узгодження відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці вже на фінальному етапі. Про це йшла мова на зустрічі голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислави Магалецької та представників Американо-української ділової ради (USUBC), повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

“Україна і США працюють над відкриттям ринку США для української кукурудзи та пшениці (зокрема, органічної). Так, зараз процедури узгодження знаходяться на фінальному етапі”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що американські експерти очікують, що Україна у 2021-2022 маркетинговому році (МР) експортує рекордні 23,5 млн т пшениці. Також, згідно з прогнозами Міністерства сільського господарства США, в поточному МР експорт української кукурудзи повинен зрости до 32 млн т.

“Ми дуже чекаємо відкриття ринку США для української кукурудзи та пшениці, адже це створить нові перспективи для розвитку бізнесу та зростання економіки країни”, — сказала Магалецька.

Як повідомлялося, Держпродспоживслужба і Міністерство закордонних справ України спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам і усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Згідно з даними Мінагрополітики, станом на 22 вересня експорт зернових і зернобобових у 2021/2022 маркетинговому році (почався 1 липня 2021 року) досяг 12,115 млн т. Зокрема, експортовано 7,217 млн ​​т пшениці, 3,314 млн т ячменю, 25,8 тис. т жита, 1,392 млн т кукурудзи. Також за цей період було експортовано 31,8 тис. т борошна.

Станом на 17 вересня аграрії України зібрали 45,7 млн т зернових і зернобобових з 10,4 млн га. Зокрема, намолочено 33 млн т пшениці, 10,2 млн т ячменю, 582 тис. т гороху.

Тим часом уряд Білорусі ввів заборону на вивезення з країни пшениці, жита, кукурудзи та інших зернових терміном на шість місяців. Доеладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram