Новини
17 Березня 2022
528

Україна не підвищуватиме ціни на електроенергію для населення в умовах війни

Рівень розрахунків на ринку е/е з початку війни впав на 30%

Україна не має наміру підвищувати ціни на електроенергію для населення за умов розв’язаної росією війни, пише Інтерфакс-Україна з посиланням на міністра енергетики Германа Галущенка.

“Безумовно, ніхто тарифи не підвищуватиме. Я думаю, ми зараз розробимо певний алгоритм, який би допоміг усім генераціям спокійно пройти цей період”, — зазначив Галущенко в інтерв’ю агентству в середу, 16 березня.

Він зазначив, що схиляється до збереження чинної моделі спецзобов’язань з постачання населенню на ринку електроенергії, хоча падіння рівня розрахунків за е/е, зокрема і з боку побутових споживачів, позначилося і на генерації ПАТ “Укргідроенерго” та НАЕК “Енергоатом”, що бере участь у ПСО”.

“Є питання, як це все збалансувати. Ми працюємо над цим. Є радикальні ідеї, але я прихильник того, що треба утримати механізм, який є”, — зазначив міністр.

Як повідомлялося, за словами Галущенка, рівень розрахунків на ринку е/е з початку війни впав на 30%.

Чинна модель фінансового ПСО розрахована на період з 1 жовтня 2021 року до 31 квітня 2022 року. Відповідно до цієї моделі, “Енергоатом” та “Укргідроенерго” отримали право продавати ресурс на ринку та через доходи компенсувати постачальникам універсальних послуг (ПУП) тарифи для населення.

В межах впровадження нової моделі ПСО для споживачів з обсягом споживання 250 кВт-год/місяць було встановлено нижчий тариф — 1,44 грн/кВт-год. У Міненерго підрахували, що таких споживачів близько 80%. Для решти діє раніше встановлений тариф у 1,68 грн/кВт-год.

Як писали раніше Investory News, ПриватБанк з 1 березня по 1 червня 2022 року запровадив кредитні канікули для ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram