Новини
19 Серпня 2020
1 053

Україна на 65 місці з 85 країн у рейтингу Цифрової якості життя

При цьому, згідно з дослідженням, в країні цифрова якість життя нижче середнього

В рейтингу Цифрової якості життя (Digital Quality of Life, DQL) у 2020 р., яке склала компанія Surfshark, Україна зайняла 65 місце. Дослідження охоплює 85 країн, в яких сукупно проживає 81% населення Землі або близько 6,3 млрд осіб.

При складанні індексу DQL дослідники оцінили якість і доступність інтернету, електронну безпеку, урядові онлайн-послуги та електронну інфраструктуру.

В цьому році дослідники прийшли до висновку, що 7 із 10 країн з найвищою цифровою якістю життя знаходяться в Європі, при цьому Данія займає провідну позицію.

Скандинавські країни виділяються тим, що пропонують своїм громадянам високоякісний цифровий добробут.

У регіональному відношенні Канада виділяється як країна з найвищою якістю цифрового життя в Північній та Південній Америці, в той час, як Японія займає головні позиції в Азії.

Серед країн Африки люди в Південній Африці користуються найвищою якістю свого цифрового життя, тоді як Нова Зеландія лідирує в Океанії, випереджаючи Австралію в різних цифрових областях.

Дослідники з’ясували, що найякіснішим інтернетом може похвалитися Сінгапур, за ним слідують Швеція та Нідерланди. Водночас найбільш доступний інтернет-доступ можна зустріти в Ізраїлі, Канаді та Азербайджані.

Велика Британія, Франція і Литва виділяються в усьому світі своєю електронною безпекою, в той час, як Сінгапур, Велика Британія та США лідирують у просуванні послуг електронного управління. У плані розвитку електронної інфраструктури лідерами стали Об’єднані Арабські Емірати, Швеція і Данія.

Дослідження Digital Quality of Life показало, що жодна з досліджених країн не подолала поріг 0,8, і жодна країна не потрапила до трійки лідерів за всіма параметрами, що свідчить про можливості поліпшення у всіх цифрових областях.


Україна в рейтингу на 65 місці з індексом 0,47. При цьому наголошується, що в нашій країні цифрова якість життя нижче середнього. Україна в цьому рейтингу відстає від своїх сусідів — Угорщини, Польщі, Словаччини, Румунії та Росії — країн, які в індексі DQL’20 займають більш високі позиції, ніж Україна.

Україна займає 42-е місце у світі за доступністю інтернету (враховується загальний показник для широкосмугового та мобільного інтернет-доступу), хоча і випереджає за цим показником деяких сусідів, таких як Румунія, Словаччина і Чехія.

За якістю інтернету Україна знаходиться на 60 місці. У той час як мобільний і широкосмуговий інтернет в Україні відносно стабільний, швидкість як мобільного, так і широкосмугового інтернету негативно впливає на загальну якість інтернету.

Що стосується електронної безпеки, Україна займає 42 місце. Невисока позиція пояснюється неефективними законами у сфері захисту даних. Разом з тим наша країна займає 49 місце з точки зору кібербезпеки.

Тим часом Україна повернула перше місце в міжнародному рейтингу прозорості державних закупівель. За чотири роки існування рейтингу наша країна тільки один раз була на другому місці.

Тако, Київ став одним із найкращих міст для фрілансерів. Серед 30 міст — українська столиця займає 25 місце.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram