Новини
1 Вересня 2022
460

Україна купила на світовому ринку майже всі одноразові зерносховища

Країна готується до нового врожаю

Міністр агрополітики та продовольства Микола Сольський заявив, що Україна, можливо, забрала всі одноразові системи для зберігання врожаю, які наразі доступні на світовому ринку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Україні для зберігання сільгоспкультур у поточному сезоні будуть потрібні одноразові та мобільні зерносховища загальним обсягом до 20 млн т, уточнив міністр.

Більшість засобів для зберігання врожаю закупив український агробізнес у приватному порядку.

“Судячи з нашого моніторингу ринку та спілкування з його учасниками, 15-19 млн т одноразового зберігання законтрактував бізнес, а також за допомогою міжнародних коштів та через організацію ФАО ООН було закуплено та проведено тендер цього місяця за ініціативою МінАПК на приблизно 6 млн т одноразового зберігання”, — сказав міністр.

За його словами, напередодні було проведено окремий тендер від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) із закупівлі для України мобільних силосів для зберігання більш ніж на 1 млн т сільгоспкультур, а також обладнання для їх завантаження та вивантаження.

Сольський додав, що ввезення мобільних зерносховищ дозволить врятувати врожай цього сезону, оскільки в умовах воєнного вторгнення рф до кінця 2022 року в Україні очікується дефіцит 10-15 млн т елеваторних потужностей.

Нагадаємо, 27 серпня, в напрямку українських Дунайських портів (“Ізмаїл”, “Рені” та “Усть-Дунайськ”) через гирло Бистре та румунський канал Суліна пройшли 11 суден з українським врожаєм, загальним обсягом 45 тис. т. Це найбільший показник з 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення росії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram