Новини
8 Жовтня 2019
959

Угода в Кремнієвій долині: S4 Capital купує компанію цифрового маркетингу

Серед клієнтів Firewood —  Facebook, Google, LinkedIn та Salesforce

На фото: Мартін Соррелл/Contributor

Медіа-компанія S4 Capital, заснована рекламним магнатом Мартіном Сорреллом у 2018 р., оголосила про злиття з найбільшим агентством цифрового маркетингу в Кремнієвій долині — Firewood. Сума угоди становить $150 млн, повідомляє Financial Times.

Соррелл сказав, що у Firewood є “завидний список клієнтів, в який входять багато з кращих в Кремнієвій долині”, зокрема відносини з Google, які зроблять його найбільш значущим партнером S4.

“Тепер у нас буде понад 1,8 тис. фахівців у 23 країнах”, — сказав він.

74-річний бізнесмен запустив S4 як цифрове маркетинговепідприємство, щоб залучити швидкозростаючий ринок реклами, який, на його думку, погано обслуговується найбільшими рекламними групами. Мартін Соррелл планує подвоїти валовий прибуток S4 в £105 млн ($128 млн) у 2018 р. протягом трьох років.

Стале розширення S4 шляхом придбань сталося в той самий час, коли Соррелл озвучив прогнозовані проблеми для WPP і рекламних холдингових компаній.

Тож, він заплатить $112,5 млн, приблизно наполовину готівкою і наполовину акціями. Додаткова оплата в розмірі $37,5 млн буде виплачена, якщо Firewood досягне очікуваних операційних цілей в цьому році.

У Firewood працюють близько 300 осіб, і в його список клієнтів входять Facebook, Google, LinkedIn і Salesforce.

S4 планує профінансувати угоду шляхом залучення додаткових £100 млн ($122 млн), а частина, що залишилася коштів буде використана для подальших придбань у найближчі місяці.

Двома основними покупками S4 були MediaMonks і MightyHive, які займаються виробництвом веб-сайтів, ігор та фільмів для потреб рекламних агентств. У квітні S4 придбала Амстердамську компанію з виробництва відео Caramel Pictures і бразильського фахівця з програмної реклами ProgMedia.

Нагадаємо, американський інвестфонд KKR купив 43,54% акцій німецького медіахолдингу Axel Springer і став найбільшим акціонером однієї з найбільших медіакорпорацій Європи, яка випускає зокрема газети Bild і Die Welt.

Як раніше писали Investory News, венчурні інвестори Кремнієвої долини активно вкладаються в астрологію. Додатки з особистими гороскопами і персональні астрологи стали особливо популярні серед мілленіалів, покоління Y, народженних у 1980-2000 рр.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram