Новини
3 Червня 2019
898

Угода на €9 млрд: Виробник мікрочипів Infineon купує компанію Cypress

Закриття угоди очікується до кінця поточного або на початку майбутнього року

Фото: Infineon

Німецька компанія Infineon Technologies AG і американська Cypress Semiconductor Corporation оголосили про підписання остаточної угоди, відповідно до якої Infineon придбає Cypress за €9 млрд, повідомляється на офіційній сторінці компанії.

Покупець розраховує шляхом придбання приділяти більше уваги структурних факторів росту і розширити спектр своєї продукції.

Найважливішим активом Cypress є диференційований портфель мікроконтролерів, а також програмних і допоміжних компонентів, які значною мірою доповнюють пропозицію Infineon, що включає силові напівпровідникові прилади, датчики й рішення в області безпеки.

“Об’єднання цих технологічних активів дозволить створити комплексні передові рішення для додатків, таких як електроприводи, пристрої на батарейках і джерела живлення”, – йдеться в повідомленні.

Передбачається, що Infineon зможе прискорити освоєння нових додатків IoT в промисловому і споживчому сегментах, в автомобільній електроніці.

Крім того, Infineon привертає стійка позиція Cypress в США і наявність ресурсів науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт в Кремнієвій долині, а також частка ринку на стратегічно важливому японському ринку. Водночас Infineon розраховує досягти значної економії шляхом масштабу бізнесу. Економія внаслідок синергетичного ефекту прогнозується на рівні €180 млн в рік до 2022 р., а потенційне збільшення доходу — на рівні €1,5 млрд.

“Виходячи з прогнозованої виручки в розмірі €10 млрд у 2018 фінансовому році, угода зробить Infineon восьмим виробником напівпровідникової продукції у світі й найбільшим постачальником мікросхем для автомобільного ринку”, – коментую в Infineon.

За даними компанії, Infineon планує профінансувати приблизно 30% вартості угоди коштом власного капіталу, а решту — шляхом позики та вільних грошових коштів.

Угода підлягає затвердженню акціонерами Cypress і відповідними регуляційними органами. Її закриття очікується до кінця поточного або на початку майбутнього року.

Нагадаємо, нещодавно Microsoft придбала компанію Express Logic, яка займається розробкою ОС в реальному часі (RTOS) для пристроїв інтернету речей і кінцевих пристроїв на мікроконтролерах.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram