Новини
21 Серпня 2020
1 152

Удар по красі: Через пандемію значно скоротилися доходи б’юті-індустрії

Жінки більше сидять вдома, а виходячи на вулицю, надягають маску і не користуються навіть губною помадою

За даними компанії Nielsen, у перший місяць пандемії продажі косметики у світі впали на 50%, зараз вони трохи відновилися, але все одно на 27% нижче, ніж торік, пише The Times.

Період пандемії, коли більшість людей проводили значну частину часу вдома і спілкувалися по роботі виключно через додатки для онлайн-конференцій, різко негативно позначився на показниках б’юті-індустрії з оборотом в $530 млрд.

Продажі продукції для догляду за обличчям в розпал пандемії впали на 14%, а зараз показують зростання на 4,4% у порівнянні з минулим роком.

Роздрібні продажі найбільшої у Великій Британії мережі товарів для здоров’я та краси Boots впали з початку пандемії на 48%, хоча більшість її магазинів не закривалися.

У L’Oreal квартальні продажі впали на 4,8%. А Unilever повідомила, що різко знизилися продажі дезодорантів і лаків для волосся, а також косметики таких брендів, як Hourglass, Ren, Kate Somerville.

За словами глави Unilever, як доступний люкс споживачі тепер частіше обирають морозиво преміум-класу Ben & Jerry’s.

Як зазначають експерти, опитані The Times, в ситуації з коронавірусом не спрацював навіть так званий ефект губної помади, коли споживачі в періоди економічного спаду або соціальних потрясінь замість дорогих люксових брендів починають купувати більш доступний люкс, наприклад губну помаду.

На думку експертів, нинішня пандемія може виявитися першою, коли цей ефект не спрацьовує. У ситуації, коли жінки більше сидять вдома, а виходячи на вулицю, надягають маску, вони не користуються навіть губною помадою. Зате з тієї ж причини зросли продажі косметики для очей, а також товарів для догляду за шкірою, яка страждає від браку сонця та свіжого повітря.

За даними дослідницької компанії NPD Group, частка косметичних товарів для очей до пандемії становила 22% від всієї б’юті-продукції, тепер вона зросла до 25%. А онлайн-рітейлер косметики Cult Beauty повідомив, що у нього на 139% зросли продажі косметики для усунення дефектів шкіри.

Нагадаємо, німецький виробник засобів з догляду за шкірою Beiersdorf, який управляє брендом Nivea, почав встановлювати в супермаркетах заправні станції з гелем для душу, щоб скоротити використання пластикової упаковки.

Investory News підготували добірку найдорожчих та незвичайних парфумів, з якою можна ознайомитися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram