Новини
2 Лютого 2024
237

У ЄС більше третини компаній уже впровадили ШІ

Вони прагнуть досягнути цифрових цілей, поставлених урядом

Фото: Pixabay

Більше третини європейських компаній впровадили штучний інтелект у 2023 році на тлі різкого зростання використання генеративного ШІ, йдеться у звіті, підготовленому на замовлення Amazon.

Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, у 2021 році представила своє бачення “Цифрового десятиліття 2030”, спрямоване на перетворення регіону: 80% населення набудуть базових цифрових навичок, повсюдно впровадять мережі стандарту 5G, а 75% компаній ЄС використовуватимуть хмарні сервіси.

Однак у 2022 році лише чверть підприємств ЄС запровадили ШІ та, згідно з минулорічним звітом, Європейський союз ризикує відстати від цілей “Цифрового десятиліття” на десять років, якщо уряди не зосередяться на подоланні розриву у навичках. “Минулий рік був вирішальним. Від Мальме до Мілана доступність генеративного ШІ викликала інтерес до експериментів серед споживачів та компаній”, — сказала керуючий директор AWS Тануджа Рандері.

“Прискорене впровадження ШІ минулого року допомогло Європі стати на шлях досягнення цілей цифрового десятиліття”, — сказала вона. Опитування, проведене Strand Partners серед більш ніж 16 тис. громадян та 14 тис. підприємств, показало, що 38% компаній експериментують зі штучним інтелектом. У доповіді оцінювався позитивний економічний ефект від ШІ  — додаткові €600 млрд, на додаток до раніше озвученої оцінки в €2,8 трлн.

При цьому днями компанії, пов’язані з ШІ, втратили в цілому $190 млрд капіталізації після того, як Microsoft, Alphabet і Advanced Micro Devices представили квартальні результати, які не вразили інвесторів. Зниження вартості акцій показало завищені очікування інвесторів після стрімкого зростання, спричиненого ШІ, які призвели їх до рекордних максимумів завдяки обіцянці впровадити цю технологію в корпоративний ландшафт.

Як писали раніше Investory News, створено нейромережу, яка якісно імітує почерк.

Тим часом, штучному інтелекту не дозволять втручатися у вибори.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram