Новини
17 Січня 2024
275

Штучному інтелекту не дозволять втручатися у вибори

OpenAI розкрив плани із запобігання цьому

Фото: AP

OpenAI, розробник чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT, виклав план запобігання використанню своєї технології для поширення дезінформації та втручання у вибори. Цьогоріч у понад 50 країнах відбудуться вибори, це буде, як називає The Independent, найбільшою в історії демонстрацією демократії.

Нещодавнє зростання генеративного штучного інтелекту спричинило побоювання, що він може становити загрозу для вільних і чесних виборів.

Одне з головних занепокоєнь пов’язане з deepfake-зображеннями, які можуть бути створені за допомогою інструментів, таких як Dall-E від OpenAI. Ці зображення можуть маніпулювати вже наявними фотографіями або генерувати абсолютно нові зображення політиків у ситуаціях, що можуть їх скомпрометувати.

Ще один тип штучного інтелекту, яким потенційно можуть зловживати, — це текстові генератори, такі як ChatGPT, що створюють тексти, дуже схожі на написані людиною.

OpenAI повідомила, що об’єднує зусилля своїх команд безпеки, аналізу загроз, юридичного забезпечення, інженерії та політики для боротьби з потенційним зловживанням своїми технологіями.

Компанія вже вжила заходів щодо запобігання зображенню реальних людей у своєму інструменті Dall-E, хоча інші стартапи зі штучного інтелекту не мають таких обмежень.

Серед нових заходів запобігання зловживанню на виборах — функція для ChatGPT, яка спрямовує користувачів зі США на сайт CanIVote.org, що надає перевірену інформацію щодо голосування.

Компанія обіцяє надати більше інформації у найближчі місяці і продовжить співпрацю та вивчення можливості запобіганню можливого зловживання інструментів перед цьогорічними виборами.

Нещодавно британська Лейбористська партія стала мішенню для deepfake-аудіо. У жовтні з’явилося фейкове відео, де лідер партії Кейр Стармер каже “I f***ing hate Liverpool”. Недавнє опитування від Finder.com показало, що лише 1,5% людей у Великій Британії змогли правильно розпізнати deepfake-відео з політиками та знаменитостями.

Також чат-бот від Microsoft надавав неправдиву та оманливу інформацію щодо європейських виборів.

А в Бразилії ухвалили постанову, повністю написаний штучним інтелектом.

Раніше Investory News писали, що Apple обігнала Samsung вперше за 23 роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram