Новини
15 Березня 2019
919

У Volkswagen неприємності: Компанію звинуватили у шахрайстві

Концерн обвинувачують у обмані американських інвесторів

Фото: AP, Michael Sohn

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватила Volkswagen в шахрайстві. Згідно з повідомленням SEC, до шахрайських дій щодо американських інвесторів причетний екс-генеральний директор компанії Мартін Вінтеркорн.

Як стверджують у комісії, у 2014-2015 рр. Volkswagen випустив цінних паперів на $13 млрд. Але водночас керівництво компанії приховало реальні показники по викидах шкідливих речовин на більш ніж 500 тис. автомобілів. Таким чином інформація про якість авто, дотримання екологічних норм і фінансове становище Volkswagen ввела у оману інвесторів, а вартість цінних паперів була завищена.

Регулятор подав позов проти автовиробника і вимагає повернути кошти, отримані злочинним шляхом. Втім, за даними ЗМІ, концерн відкидає звинувачення, називаючи позов “помилковим”. При цьому у  Volkswagen підкреслюють, що інвестори отримали всі виплати і не постраждали.

Зазначимо, що Мартін Вінтеркорн пішов у відставку у вересні 2015 р. після скандалу, пов’язаного із встановленням на дизельні автомобілі Volkswagen програмного забезпечення, що занижувало показники шкідливих викидів у атмосферу. У грудні 2017 р. через цей скандал у США відправили за грати колишнього топ-менеджера компанії Олівера Шмідта.

Нагадаємо також, що нещодавно концерн Volkswagen оголосив про свої плани скоротити 5-7 тис. співробітників до 2023 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram