Новини
13 Березня 2019
1 071

Приїхали: Volkswagen планує скоротити до 7 тисяч робочих місць

Скорочення відбуватиметься у зв’язку з частковим виходом на пенсію робітників та впровадженням сучасних ІТ-систем  

Фото: Volkswagen Newsroom

Німецький автовиробник Volkswagen планує до 2023 р. скоротити від 5 тис. до 7 тис. робочих місць на виробництві. Про це стало відомо з офіційної заяви на сайті VW.

Також у п’ятницю в інтерв’ю німецькій газеті Braunschweiger Zeitung  глава комітету з трудових питань та член наглядової ради Volkswagen Бернд Остерлох (Bernd Osterloh) розповів, що скорочення відбуватиметься у зв’язку з впровадженням сучасних ІТ-систем.

Звільнення ще належить обговорити з представниками працівників, які закликають розробити дорожню карту.

“План потрібен, щоб в наступні кілька років ми могли скористатися перевагами часткового виходу на пенсію і скорегувати потреба в персоналі так, щоб розмір штату відповідав завданням, що випливають з впровадження цифрових технологій”, – зазначив Остерлох .

Він також додав, що Volkswagen в Німеччині надає гарантії за контрактними вакансіями, що виключає звільнення в примусовому порядку.

Останнім часом Volkswagen інвестував значні кошти в сучасні системи інформаційних технологій. Тож, компанія розробила план заощаджень саме через скорочення робочих місць.

“Планується й  скорочення модельного ряду та зменшення витрат на виробничі матеріали”, – зазначили у компанії.

Концерн також сподівається, що автоматизація рутинних процесів дозволить з 2023 р. щороку отримувати додатково €5,9 млрд.

Нагадаємо, в Україні зменшилось виробництво автотранспорту. Всього з початку року в Україні було виготовлено 1207 одиниць автотранспортних засобів, що на 7% менше, ніж за перші два місяці минулого року.

Також, як писали Investory News, 2019 рік розпочався обвалом українського авторинку. В січні 2019 р. українським авто дилерам вдалося реалізувати 5,3 тис. нових легкових автомобілів. Це на 20% менше, ніж роком раніше.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram