Новини
14 Червня 2021
698

У травні “Укрзалізниця” отримала 39 мільйонів гривень прибутку

Зокрема, доходи збільшено від пасажирських перевезень і пожвавлення відпускного сезону

“Укрзалізниця” другий місяць поспіль має позитивний фінансовий результат. Так, за підсумками роботи у травні 2021 року компанія отримала майже 39 млн грн прибутку, повідомляє пресслужба підприємства.

За словами в.о. голови правління АТ “Укрзалізниця” Івана Юрика, у січні 2021 року, на фоні боротьби з фінансовою кризою та боротьбою з пандемією, підприємство працювало зі збитком обсягом у 693 млн грн, у лютому — 534 млн грн, березні — 448 млн грн.

“Останні два місяці весни цю тенденцію вдалося переломити: квітень показав 35 млн грн прибутку, а травень — майже 39 млн грн”, — наголосив він.

І додав, що позитивна тенденція зростання фінансових надходжень фіксується завдяки ефективному впровадженню антикризового плану в компанії, покращенню операційної роботи у вантажному сегменті, збільшенню обсягів вантажних перевезень, а також послабленню карантинних заходів у країні.

Крім того, збільшено доходи від пасажирських перевезень завдяки новим рейсам і пожвавленню відпускного сезону. У травні вони становили понад 585 млн грн, тоді як у квітні — майже 344 млн грн, у березні — близько 364 млн грн.

Нагадаємо, що Укрзалізниця в травні на 20,5% покращила обіг вантажних вагонів, а середньодобове навантаження вийшло на рівень докризового 2019 року.

Раніше Investory News писали, що Мінінфраструктури хоче передати в концесію сім залізничних вокзалів. Таким чином відомство планує залучити 3,8 млрд грн інвестицій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram