Новини
1 Листопада 2021
620

У столичних новобудовах у 2021 році попит на купівлю квартир для здачі в оренду зріс на 15%

Орендні ставки на квартири в Києві найбільш стабільні, якщо порівняти з іншими регіонами

Кількість запитів на добірку квартир у новобудовах з метою подальшого здавання в оренду в Києві у 2021 році зросла на 10-15%, повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на коментар генерального директора агентства нерухомості Park Lane Вікторії Барабаш.

“Попит на оренду квартир у нових житлових комплексах найвищий серед загальної кількості запитів — близько 70% орендарів розглядають виключно нові будинки для оренди квартир. Тому квартири в комфортних для проживання новобудовах швидко розкуповують, а потім вони поповнюють якісну пропозицію квартир для оренди”, — розповіла вона.

За даними Park Lane, найбільш популярні будинки, в яких купують квартири для подальшої здачі в оренду, розташовані в Дарницькому, Голосіївському, Печерському, Шевченківському, Святошинському та останнім часом у Подільському районі через будівництво нових станцій метро та активну забудову району.

Купують для оренди однокімнатні квартири площею 40-50 м², двокімнатні — 65-70 м², трикімнатні — 70-85 м². Найбільша популярність у квартир із хорошими видовими характеристиками, що може впливати на орендні ставки, особливо якщо йдеться про квартири високого цінового сегмента.

За словами Барабаш, період повернення інвестицій залежить від класу нерухомості.

“На найбільш популярні в орендарів квартири орендні ставки на 15-20% вищі, ніж на аналогічні за характеристиками об’єкти менш популярних ЖК. Тому від правильного вибору об’єкта залежить наступний дохід”, — зазначила Барабаш.

У середньому окупність квартир становить 8-12 років залежно від об’єкта, потім щорічний прибуток становить 10%.

“Орендні ставки на квартири в Києві найбільш стабільні, якщо порівняти з іншими регіонами. Навіть у періоди зниження попиту ринок відновлюється в середньому за 6-12 місяців. При цьому така негативна динаміка спостерігається рідко, приблизно раз на кожні 10 років. Купівля квартир у нових будинках для здавання в оренду — це гарний варіант для пасивного доходу”, — зазначила Барабаш.

За словами експерта, плюсом є і низькі амортизаційні витрати — косметичний ремонт у новій нерухомості, яку здають в оренду робити потрібно в середньому раз на 7-10 років, а самий капіталомісткий ремонт — інженерних мереж, як у квартирі, так і в будинку потрібен у перші 10-20 років дуже рідко.

Як писали раніше Investory News, приватні будинки в передмістях Києва, Харкова, Одеси, Дніпра та Львова з липня до вересня 2021 року подорожчали в середньому на 3-5%.

Нагадаємо, цьогоріч у вересні вартість квадратного метра на первинному ринку житла Києва в середньому становила 33 тис. грн. Це на 1,5% дорожче, ніж у серпні. Але темпи зростання в перший місяць осені сповільнилися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram