Новини
12 Серпня 2021
670

У Прип’яті відновлять туристичні об’єкти

Цьогоріч на реновацію об’єктів у Зоні виділили 30 мільйонів гривень

У 2021 році Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів почне роботи з реновації перших трьох об’єктів в Чорнобильській зоні відчуження. Про це на презентації проєкту реновації повідомила операційний директор проєктного офісу Ілона Шнейдер, пише LIGA.net.

Зазначається, що роботи з відновлення почнуть з кафе “Прип’ять”, автовокзалу і 16-поверхової будівлі в Прип’яті. У 2021 році планують розробити проєкт реновації будівель, а у 2022 році — почати будівельні та ремонтні роботи. Крім того, реновація торкнеться і вітражів у кафе “Прип’ять”.

Також у 16-поверховому будинку планується обладнати музей у квартирі пожежника лейтенанта Володимира Правика. Він був керівником першої пожежної бригади, яка прибула на ЧАЕС після аварії. У будівлі планують поєднати туристичний і меморіальний комплекси.

До того ж цього року повинні підготувати проєкт реновації КПП “Дитятки”, через який туристи в’їжджають у Зону відчуження. Будівельні роботи заплановані на 2022 рік.

Як пише видання, цьогоріч на реновацію об’єктів у Зоні виділили 30 млн грн, заявила радник міністра екології та керівник проєкту Лала Тарапакіна. Роботи по трьох об’єктах повинні завершити у 2022 році.

Вже на наступний рік розглядається початок реноваційних робіт на низці інших відомих об’єктів. Серед них — радіолокаційна станція “Дуга”, басейн Лазурний та готель “Полісся”.

Також можуть почати роботи у кінотеатрі “Прометей”, палаці культури “Енергетик” і на річковому вокзалі міста. Деякі проєкти в Прип’яті реалізовуватимуть із залученням інвесторів, зазначила Тарапакіна.

Нагадаємо, уряд затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки у безпечному стані енергоблоків та об’єкта “Укриття” й здійснення заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС. На реалізацію цих завдань буде виділено 1,36 млрд грн з державного бюджету.

Як писали раніше Investory News, японські компанії Deloitte Touche Japan і Green Power Development Japan мають намір побудувати сонячну електростанцію (СЕС) в чорнобильській зоні відчуження.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram