Новини
28 Березня 2019
967

У порту Рені планують будівництво СПГ-терміналу

Дунайські порти України мають шанс увійти до Європейської транспортної мережі

Ренійська філія АМПУ планує побудувати СПГ-термінал загальною площею в 4 га (для прийняття, накопичення, зберігання) та плавпричал для бункерування судів із зрідженим природним газом.

Будівництво відбудеться на території “Бази технічного обслуговування” морського порту Рені. Реалізація проекту запланована на 2020-2025 роки, передає Адміністрація морських портів України.

У АМПУ впевнені, проект перспективний для всіх учасників його реалізації: держави та потенціального приватного інвестора.

“Майбутній об’єкт має вигідне місце розташування – спеціальна економічна зона “Рені”, близькість міжнародної траси Одеса-Бухарест. Плюс можливість використати існуючі активи і суміжні інфраструктури”, – пояснили в держструктурі.

Будівництво терміналу дасть можливість увійти дунайським портам України до Європейської транспортної мережі (TEN-T).

Також збільшить кількість суднозаходів до порту Рені. “Отже – збільшаться надходження від портових зборів та інших послуг для Адміністрації, а також надходжень у бюджети різних рівнів – сплата податків, концесійного платежу для держави”, – відмітили в АМПУ.

Зокрема актуальність створення СПГ-терміналу викликана вимогами Директиви 2014/94/EU.

“До 2025 року в морських портах має бути встановлена достатня кількість таких терміналів”, – повідомили АМПУ. Додавши, що чимало європейських країн використовують зріджений природний газ як паливо для суден вже більше десяти років, що позитивно вплинуло як на економічну ефективність морського транспорту, так і довкілля.

Нагадаємо,  Адміністрація морських портів України в 2019 р. має намір інвестувати 1,22 млрд грн у закупівлю та ремонт власного флоту.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram