Новини
1 Лютого 2019
878

АМПУ інвестує у розвиток флоту 1,22 млрд грн

Минулого року АМПУ витратила лише 100 млн грн на ремонт флоту

ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) в 2019 р. має намір інвестувати 1,22 млрд грн у закупівлю та ремонт власного флоту. Про це заявив в.о. голови АМПУ Райвіс Вецкаганс, повідомляє портал «Порти України».

Загальна кількість суден, які АМПУ має на балансі, становить 162. Минулого року АМПУ інвестувала 100 млн грн у ремонт флоту. В 2019 р. план інвестицій – 270 млн грн.

«В майбутньому наша мета – власним флотом здійснювати днопоглиблювальні роботи », – повідомив Вецкаганс.

Філія «Днопоглиблювальний флот» підприємства «Адміністрація морських портів України» розмістила в електронній системі державних закупівель Prozorro перші тендери на ремонт шести суден очікуваною вартістю 14,2 млн грн (без ПДВ). В цілому ремонтна кампанія передбачає відновлення більш 20 суден, переданих на його баланс від ДП «Укрводшлях». Після закінчення ремонту флот філії АМПУ буде задіяний в проведенні днопоглиблювальних робіт на внутрішніх водних шляхах з метою розвитку річкового судноплавства в Україні, зазначалось на прес-конференції.

Власний технічний флот філії «Дельта-лоцман» АМПУ в 2018 р. майже вдвічі збільшив обсяг експлуатаційного днопоглиблення  до 1,341 млн кубометрів.

У 2018 р. «АМПУ» забезпечило проведення капітального днопоглиблення в морських портах «Південний» і «Чорноморськ» і експлуатаційного днопоглиблення в Бердянському, Ізмаїльському, Маріупольському і Херсонському морських портах.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram