Новини
10 Грудня 2020
927

У перший день торгів після IPO акції DoorDash виросли на 86%

Показники компанії поліпшив сплеск попиту на доставку їжі під час пандемії Covid-19 

Акції американського сервісу доставки їжі DoorDash у перший день торгів після IPO подорожчали на 86%. У результаті ринкова капіталізація зросла до $71,6 млрд, повідомляє Wall Street Journal.

Загалом компанії вдалося залучити $3,37 млрд, розмістивши 33 млн акцій за ціною $102, вище заявленого діапазону ($90-95). На відкритті торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі у середу, 9 грудня, акції торгувалися по $182. До кінця дня вони подорожчали до $189,51.

DoorDash ще ніколи не була прибутковою за підсумками року, але сплеск попиту на доставку їжі під час пандемії Covid-19 поліпшив її показники”, — зазначає видання.

І додає, що влітку та восени виторг компанії збільшився у більш ніж три рази, у порівнянні з минулим роком, оскільки споживачі втомилися готувати їжу вдома та почали робити більше замовлень.

“Стати лідером на американському ринку доставки їжі з часткою у розмірі майже 50% компанії допомогло те, що вона присутня не тільки у великих містах, а й у передмістях”, — йдеться у повідомленні.

У II кварталі 2020 року DoorDash отримала прибуток у розмірі $23 млн за виторгу у $675 млн, але у III кварталі знову стала збитковою, хоча показник підскочив до $879 млн.

Сервіс доставки їжі DoorDash був заснований у 2013 році. Він представлений у понад 4 тис. містах у США, Канаді та Австралії.

Нагадаємо, американська DoorDash з інвестиціями DST Global конфіденційно подала заявку на IPO ще наприкінці лютого 2020 року. Станом на листопад 2019 року, під час останнього раунду, компанія оцінювалася у $13 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram