Новини
28 Лютого 2020
996

Американська DoorDash з інвестиціями DST Global конфіденційно подала заявку на IPO

Станом на листопад 2019 року, під час останнього раунду, компанія оцінювалася у $13 мільярдів
 

Американський розробник платформи й агрегатор доставки їжі з ресторанів DoorDash підтвердив подачу конфіденційної заяви в Комісію з цінних паперів і бірж США (SEC) на первинне публічне розміщення акцій.

За інформацією видання CNBC, кількість акцій, які будуть запропоновані та діапазон цін ще не визначені. “Очікується, що DoorDash проведе IPO після того, як SEC завершить процес розгляду заяви”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що востаннє компанія залучала кошти у листопаді 2019 року. “Сервіс залучив $100 млн при оцінці в $13 млрд. Інвестиції стали частиною раунду G, оголошеного у травні 2019 року”, – повідомляє Bloomberg. І додає, що тоді DoorDash залучила $600 млн від DST Global, Sequoia Capital, Softbank Vision Fund та інших.

За даними Crunchbase, всього за час роботи компанія змогла залучити $2,1 млрд. “У 2019 році частка DoorDash на ринку доставки у США склала 33%”, – зазначає видання, посилаючись на дані аналітичної компанії Second Measure.

DoorDash було засновано у 2013 році. Компанія працює в США та Канаді. У жовтні 2019 року DoorDash запустила DoorDash Kitchens, яку надає ресторанам в оренду для швидкого виходу на нові ринки. Серед інших проєктів компанії – доставка за допомогою безпілотників у партнерстві зі стартапом Marble.

Нагадаємо, наприкінці січня американська Uber продала сервіс Uber Eats – бізнес з доставки їжі в Індії місцевому конкурентові Zomato. В обмін компанія отримала 9,99% стартапу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram