Новини
21 Січня 2020
1 035

Uber продала сервіс з доставки їжі в Індії місцевому конкуренту Zomato

В обмін американська компанія отримала 9,99% стартапу

Американська Uber продала сервіс Uber Eats – бізнес з доставки їжі в Індії місцевому конкурентові Zomato. В обмін компанія отримала 9,99% стартапу, повідомляє TechCrunch.

Як зазначає джерело видання, в ході операції Uber Eats було оцінено в $160-200 млн. “Користувачі Uber Eats перейдуть до Zomato. Частина співробітників підрозділу приєднається до Uber”, – пише видання.

За словами глави Uber Дари Хосровшахі, Індія залишається важливим ринком і компанія продовжить інвестувати у розвиток свого місцевого бізнесу.

Видання The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, про можливий продаж Uber Eats в Індії писало ще в грудні 2019 року. “Тоді опитані аналітики зазначили, що угода дозволить скоротити витрати Uber приблизно на $500 млн в рік”, – йдеться у повідомленні.

Zomato працює в Індії з 2008 року та підтримується фінтех-компанією Ant Financial (“дочка” китайської Alibaba Group). У січні 2020 року сервіс залучив від неї $150 млн за оцінки в $3 млрд.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року окружний суд Франкфурта заборонив діяльність сервісу онлайн-замовлення таксі Uber в Німеччині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram