Новини
2 Жовтня 2020
1 114

У Німеччині оштрафували H&M на €35 мільйонів за збір особистих даних співробітників

З 2014 року компанія збирала дані про умови проживання співробітників, деталі їх відпочинку, діагнози, релігійні переконання та сімейні проблеми

Гамбурзьке відомство з захисту даних та інформаційної безпеки оштрафувало одного з найбільших міжнародних ритейлерів одягу Hennes & Mauritz (H&M) на €35 млн ($41,04 млн) через незаконне збирання та зберігання особистих даних своїх співробітників, повідомляє агенція DPA.

За його відомостями, з 2014 р. співробітники центру обслуговування ритейлера збирали та зберігали дані про умови проживання співробітників. Крім цього, керівництво проводило з працівниками після їх відпусток або догляду на лікарняний приватні бесіди, в ході яких уточнює деталі їх відпочинку, а іноді й діагнози.

У ряді випадків подібна інформація ретельно документувалася, дізнавалася також інформація про релігійні переконання і сімейних проблемах.

“Розмір штрафу відповідає меті віднадити компанії від порушення особистого життя співробітників”, — наводить агенція слова глави відомства Йоханнеса Каспара.

При цьому він зазначив бажання керівництва ритейлера компенсувати завдану шкоду всім постраждалим на місцях і відновити довіру до компанії як до роботодавця.

Як писали раніше Investory News, чистий прибуток H&M за підсумками перших дев’яти місяців 2018-2019 фінансового року, що завершився 31 серпня, збільшився на 1,3%, до 9,231 млрд шведських крон ($932,5 млн). Акції компанії у минулому році підскочили на 46% і на 58% від 13-річного мінімуму.

Нагадаємо, корпорація Apple виграла в Європейському суді справу проти Євросоюзу, домігшись скасування гігантського штрафу в розмірі €13 млрд ($14,8 млрд)

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram