Новини
26 Серпня 2021
569

У липні кредитори неплатоспроможних банків отримали 1,1 мільярда гривень

Із загальної суми на позачергове задоволення вимог було направлено майже 389 мільйонів гривень

У липні 2021 року неплатоспроможні банки, які перебувають в управлінні Фонду гарантування вкладів, направили на погашення вимог своїх кредиторів 1,12 млрд грн, йдеться у повідомленні пресслужби Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Із загальної суми, зокрема, на покриття витрат Фонду на виплату гарантованого відшкодування направлено 208 млн грн, на погашення вимог юросіб, які не пов’язані з банками, — 906,2 млн грн.

Додається, що із загальної суми на позачергове задоволення вимог забезпечених кредиторів було направлено 388,9 млн грн. Зокрема, АТ “Родовід Банк” виплатив Нацбанку 233,3 млн грн, ПАТ “КБ” Фінансова ініціатива” — 99,2 млн грн і АТ “Банк “Фінанси та кредит” — 6,3 млн грн.

Всього протягом січня-липня 2021 року сума погашення вимог кредиторів становила 2,18 млрд грн, з яких 799,9 млн грн — позачергові виплати забезпеченим кредиторам, зокрема НБУ — 749,8 млн грн.

У загальному на 1 серпня задоволено вимог кредиторів неплатоспроможних банків на загальну суму у 54,5 млрд грн.

Нагадаємо, у лютому Рада підтримала створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Згідно ухваленого документа державна частка повинна складати не менше 51%, а зменшення її не допускається.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram