Новини
6 Серпня 2020
801

У липні 2020 року активно зростали світові ціни на продовольство

Найбільше подорожчали рослинні олії та молочна продукція

У липні 2020 року світові ціни на продовольство підвищилися. При цьому найбільше подорожчали рослинні олії та молочна продукція, про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).

Зазначається, що середнє значення індексу продовольчих цін FAO у липні склало 94,2 п., що на 1,2% більше, ніж у червні, й майже на 1% вище, ніж у липні 2019 року.

“Ціни на продовольство у світі продовжують зростати другий місяць поспіль”, – йдеться у повідомленні.

При цьому індекс цін на рослинні олії FAO зріс на 7,6%, у порівнянні з його червневим значенням і досяг максимального рівня за останні п’ять місяців.

Значення індексу цін на молочні продукти FAO збільшилося на 3,5%, причому підвищення цін торкнулося всі вхідних у нього продуктів: від вершкового масла та сиру, сухого молока.

Що стосується значення індексу цін на зернові, то воно практично не змінилося, у порівнянні з червневим рівнем. “Так, з одного боку, масштабні закупівлі, вироблені Китаєм у Сполучених Штатах Америки, спровокували різке зростання цін на кукурудзу та сорго, з іншого – хороші перспективи на урожай рису у 2020 році призвели до падіння цін на рис. Ціни на пшеницю змінилися незначно на фоні уповільнення торгової активності”, – йдеться у повідомленні.

Значення індексу цін на цукор зросло на 1,4%: обнадійливі дані за обсягом виробництва цукру в Бразилії дозволили лише частково нівелювати наслідки зростання цін на енергоносії. А от липневе значення індексу цін на м’ясо виявилося на 1,8% нижче, ніж місяць тому, та на 9,2% нижче відповідного періоду минулого року.

Нагадаємо, згідно з доповіддю Світової організації торгівлі (СОТ) у 2020 році спад світової торгівлі коливатиметься у межах 13-32%, оскільки пандемія COVID-19 впливає на нормальну економічну активність у всьому світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram