Новини
15 Червня 2020
901

У Китаї в травні прискорилося зростання промислового виробництва

Безробіття в країні знизилося до 5,9%

У травні в Китаї обсяг промислового виробництва зріс на 4,4% у порівнянні з травнем 2019 р., у квітні річне зростання показника склало 3,9%, повідомляє Інтерфакс з посиланням на дані Державного статистичного управління КНР. Ці дані вказують на подальше поліпшення ситуації в економіці країни шляхом виробничого сектора.

Аналітики в середньому прогнозували більш значне зростання — на 5%, повідомляють Trading Economics і The Wall Street Journal.

Виробництво в переробній промисловості підвищилося на 5,2% (у квітні — на 5%), в гірничодобувній — на 1,1% (0,3%), підприємств комунального сектора виросло на 3,6% (0,2%). Тим часом в сільськогосподарській галузі було відзначено зниження на 0,5%.

Темпи падіння роздрібних продажів у Китаї в травні сповільнилися до мінімальних з грудня 2,8% в порівнянні з 7,5% місяцем раніше. Експерти в середньому очікували зниження на 2%.

При цьому було зафіксовано підвищення продажів косметики — на 12,9%, засобів догляду за собою — на 17,3%, автомобілів — на 3,5%, побутових приладів — на 4,3%. Падіння реалізації ювелірних виробів склало 3,9% проти 12,1% у квітні.

Безробіття в Китаї в травні опустилося до 5,9% з 6% місяцем раніше.

Інвестиції в основні активи в КНР в січні-травні скоротилися на 6,3% — до 19,95 трлн юанів ($2,81 трлн). Консенсус-прогноз аналітиків передбачав зниження на 5,9%. Для порівняння: в січні-квітні падіння становило 10,3%.

Нагадаємо, промислові підприємства КНР через поліпшення епідемічної ситуації по COVID-19 відновили виробництво в середньому на 98,6%. На робочі місця повернулися майже 90% співробітників.

Раніше Investory News писали, що відбувається з бізнесом в Ухані після закінчення карантину: місцеві підприємці побоюються, що державна допомога прийде занадто пізно і не врятує невеликі магазини та ресторани, що призведе до їх закриття назавжди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram