Новини
1 Липня 2024
28

У Китаї скорочується виробнича активність

Така ситуація триває вже другий місяць поспіль

Виробнича активність у Китаї продовжує знижуватись у червні, в той час, як активність у сфері послуг впала до п’ятимісячного мінімуму, відомо з офіційної статистики КНР, пише Reuters.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) Національного бюро статистики склав 49,5 у червні, не змінившись порівняно з травнем, коли індекс вже був нижче 50-відсоткової позначки, яка відокремлює зростання від спаду, і відповідає середньому прогнозу 49,5, отриманому в результаті опитування Reuters.

Однак, фактична промислова активність має бути вищою, ніж свідчать дані, оскільки, за спостереженнями Economist Intelligence Unit, офіційний індекс PMI не повною мірою відображає поточний експортний імпульс.

Зовнішній і внутрішній попит залишається відносно недостатнім для поглинання виробничих потужностей Китаю, і це перешкоджатиме відновленню цін виробників, — повідомив старший економіст аналітичного відділу Economist Intelligence Unit, Сюй Тяньчен.

Китайський експорт перевищив прогнози в травні, але аналітики кажуть, що питання про те, чи є експортні продажі стійкими, зважаючи на зростаючу торговельну напруженість між Пекіном і західними економіками, ще не вирішене. Тим часом затяжна криза на ринку нерухомості продовжує негативно впливати на внутрішній попит.

Індекс ділової активності у невиробничому секторі, який включає послуги та будівництво, впав до 50,5 з 51,1 у травні, що є найнижчим показником з грудня. Індекс ділової активності у сфері послуг впав до 50,2, що є п’ятимісячним мінімумом, а індекс ділової активності у будівництві знизився до 52,3, що є найслабшим показником з липня минулого року.

Аналітики очікують, що в короткостроковій перспективі Китай запровадить більше заходів політичної підтримки, в той час, як обіцянка уряду посилити фіскальні стимули допоможе вивести внутрішнє споживання на вищий рівень.

Як писали раніше Investory News, у Китаї двох колишніх міністрів оборони за корупцію вигнали з Комуністичної партії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram