Новини
30 Березня 2021
802

У Франції придумали спосіб боротьби з “короною” коштом пенсіонерів

Влада країни впевнена, істотна частина державної, допомоги виділена під час локдаунів, осіла в їх гаманцях

Влада Франції задумалася про введення податкових пільг для пенсіонерів, щоб стимулювати економіку та побороти коронавірус коштом накопичених ними грошей. Як повідомляє Bloomberg, люди старшого покоління за час пандемії накопичили понад €100 млрд ($110 млрд).

За оцінками міністра фінансів Франції Бруно Ле Мера, до кінця карантину сума надлишкових заощаджень може перевалити за €200 млрд. Агенція зазначає, що більша частина держдопомоги, виділена французам під час локдаунів, просто осіла у них в гаманцях, а для відновлення економіки країни необхідно стимулювати витрати.

Зараз у Франції за законом батьки можуть передати €131,865 тис. своїм дітям, що не обкладаються податком протягом 15 років. Для пенсіонерів безподаткові перекази фактично обмежуються €63,730 тис. кожні 15 років. Податок на надлишкові заощадження підвищувати не планують.

“Це було б глибоко несправедливо в той час, коли люди відкладають гроші на непередбачені події під час кризи”, — пояснив Ле Мер.

Раніше в березні французька влада оголосила, що країну накрила третя хвиля епідемії. В результаті з 20 березня в 16 департаментах, включаючи столицю країни, на чотири тижні ввели повний карантин. Це стосується департаментів в Іль-де-Франс та О-де-Франс, а також Приморських Альп, Приморської Сени та Ер.

Про третю хвилю COVID-19 в Європі говорила також глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен. За її словами, ситуація викликає серйозне занепокоєння. “У багатьох країнах ЄС інфекція знову розростається”, — сказала вона.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський разом з низкою лідерів інших країн закликав світову спільноту підписати Міжнародний договір про пандемію, який дозволить облаштувати спільну міжнародну архітектуру охорони здоров’я і розв’язати проблему ізоляції держав одну від одної.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram