Новини
18 Квітня 2021
755

У Дубаї до 2023 року тисячі безпілотників Origin працюватимуть як таксі

Передбачувана ціна одного шатла становить близько $50 тисяч

Наслідний принц Дубая Хамдан бін Мохаммед бін Рашида аль-Мактум підписав контракт на постачання 4 тис. автономних електромобілів Origin марки Cruise до 2030 року. Про це зазначається на офіційному сайті наслідного принца, повідомляє Укравтопром.

Перші шатли Origin їздитимуть територією Еміратів уже 2023 року та стануть частиною автопарку з 11 тис. звичайних автівок таксі — вони здійснюватимуть до чверті всіх поїздок на таксі.

Безпілотний шатл Origin дебютував на початку минулого року. Автомобіль базується на електричній архітектурі General Motors і не потребує водія. “Зір” шатла забезпечують декілька сенсорів і камер, що стежать за дорогою і навколишніми об’єктами, зокрема у темний час доби та під час поганої погоди.

За інформацією розробників, термін служби Origin Cruise перевищує 1,5 млн км. Передбачувана ціна одного шаттла Origin становить близько $50 тис.

Раніше Investory News писали, що в Ірландії побудують випробувальний центр для безпілотних авто, оскільки попри коронакризу безпілотні транспортні засоби набувають все більшої популярності.

Тим часом на початку лютого в Україні Верховна Рада підтримала законопроєкт щодо використання дронів. Тим самим парламент вирішив відрегулювати використання безпілотників на території держави.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram