Новини
15 Січня 2024
304

У Давосі було запропоновано розробити механізм для виведення військ рф

Міністр оборони презентував обов’язковий пункт української “формули миру”

Україна запропонувала у Давосі розробити міжнародний механізм виведення російських військ та створити для цього робочу групу на рівні міністрів оборони та радників із нацбезпеки, написав у Facebook міністр оборони Рустем Умєров.

Умєров повідомив, що презентував на нараді в Давосі пункт української “формули миру”, який потребує повного виведення російських військ з України.

“Наголосив, що неможливо говорити про відновлення суверенітету і територіальної цілісності України без повного виведення та роззброєння російських військ та терористичних організацій із тимчасово окупованих територій”, — зазначив міністр.

14 січня в Давосі розпочалася четверта зустріч радників із національної безпеки та зовнішньої політики щодо принципів відновлення миру в Україні. Кількість представлених країн та міжнародних організацій проти жовтневої зустрічі на Мальті зросла на 20% — з 66 до 81.

Формула миру Зеленського була представлена на саміті G20 у листопаді 2022 року.

З літа 2023 року її втілення почали обговорювати на міжнародному рівні. У червні перша така зустріч відбулася у Данії, у серпні — у Саудівській Аравії, у жовтні — на Мальті.

Раніше Investory News писали, що українську IT-компанію запросили до співпраці з NASA.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram