Новини
16 Лютого 2023
469

У Apple труднощі в Індії

Проте в компанії налаштовані оптимістично

Apple зіткнулася з перешкодами в Індії. Раніше перебої у Китаї були пов’язані з епідемією COVID та призвели до того, що компанія повідомила про перше скорочення квартального виторгу за три з половиною роки. Також на ситуації позначилася політична та економічна напруженість між КНР та США, пише ITC.

Поки в Китаї постачальники та урядовці вживають усіх можливих заходів, щоб місцеві підприємства будь-що отримали контракти на виробництво iPhone, джерело в Apple стверджує, що операції в Індії йдуть не такими темпами, як хочеться компанії.

Розширення виробництва в Індії уповільнюється через труднощі з логістикою, інфраструктурою та умовами праці персоналу. Зокрема, інженери Apple скаржаться на годинні щоденні поїздки на підприємства та назад, а також відсутність швидкого зв’язку. Проте компанія активно веде набір на відкриті вакансії.

Істотно відстають від необхідних стандартів виробництва. Так, на заводі з виготовлення корпусів у Хосурі, яким керує Tata Group, лише кожен другий компонент, що сходить із виробничої лінії, задовольняє вимоги Foxconn, яка збирає iPhone.

У звіті Apple про прибутки та збитки Індія згадувалася 15 разів, керівництво компанії загалом налаштоване досить оптимістично щодо розвитку там виробництва.

Компанія Tata має амбітні плани стати постачальником Apple з повним спектром послуг, її зусилля користуються активною підтримкою уряду Індії.

Також уряд Індії надав китайським постачальникам компонентів Apple попередній дозвіл на створення спільних підприємств з індійськими партнерами, хоча традиційно, відносини між країнами не дуже теплі, до того ж вони є прямими конкурентами.

Попри наявні труднощі, Індія активно нарощує промислове виробництво. Згідно з оцінками аналітиків, промисловий експорт із країни має зрости з $418 млрд у 2022 році до більш ніж $1 трлн у 2028 році завдяки політичній підтримці та низьким витратам. Експорт електроніки зростатиме у річному вимірі до 40%.

Нагадаємо, вперше за три з половиною роки в Apple сталося скорочення виторгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram