Новини
8 Травня 2020
901

Треба гроші: ВООЗ заявила про необхідні $1,7 мільярда на боротьбу з пандемією

Оновлений план розрахований до кінця року – ресурси необхідні для власних операцій, враховуючи “важливі постачання”

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оновила стратегічний план з підготовки та реагування на поширення коронавірусу COVID-19. На його реалізацію організації потрібно буде $1,7 млрд, заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус.

Він зазначив, що державам-членам ВООЗ про це було оголошено в рамках щоденного брифінгу. І додав, що сам план буде опублікований найближчим часом.

“Згідно з новими оцінками плану, ВООЗ потрібно буде $1,7 млрд для відповіді на COVID-19. Ця оцінка враховує кошти, які ВООЗ вже отримала на сьогодні, у результаті чого дефіцит фінансування у 2020 році складе $1,3 млрд”, – зазначив глава організації.

План розрахований до кінця поточного року, й акцент в ньому зроблений на ресурси, необхідні ВООЗ для її власних операцій, включаючи “важливі постачання”. “ВООЗ продовжить надавати технічну підтримку урядам у реалізації пріоритетних заходів у сфері громадської охорони здоров’я для підготовки до пандемії та реагування на неї”, – додав глава ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення коронавірусу COVID-19 надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу 30 січня. Як зазначає РБК, при цьому ВООЗ не побачила причин для введення обмежень на подорожі та перевезення товарів. На той момент у Китаї, де було зафіксовано спалах вірусу, померло лише 170 осіб.

На початку квітня, коли інфекція у відчутних масштабах дісталася до США, президент країни Дональд Трамп заявив, що ВООЗ мало зробила для запобігання епідемії коронавірусу в Штатах і приділила занадто багато часу для ситуації в Китаї.

“ВООЗ реально все провалила. З незрозумілої причини організація, яка в основному тримається на США, зосередила всю увагу на Китаї”, – зазначив він. Пізніше Трамп повідомив про те, що Вашингтон розглядає можливість припинення внесків до бюджету ВООЗ.

Нагадаємо, що рішення тимчасово зупинити фінансування ВООЗ Трамп у підсумку прийняв 14 квітня. Глава держави заявив, що організація “не впоралася зі своїм основним обов’язком і повинна нести відповідальність”. На думку Трампа, дії ВООЗ, найімовірніше, призвели до більш масштабного спалаху коронавірусу.

Тоді він наголошував, що американські платники податків щороку вносили до бюджету ВООЗ від $400 млн до $500 млн, у той час як Китай платив $40 млн. “США, як головний спонсор організації, повинні наполягти на тому, щоб ВООЗ визнала всю відповідальність”, – заявив глава Білого дому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram