Новини
19 Вересня 2023
489

Транскордонний туристичний маршрут охопить і Україну

“Воєвода Стефан Великий і Святий” вже пролягає крізь Румунію та Молдову

На територію України планують поширити один із найдовших європейських туристичних маршрутів “Воєвода Стефан Великий і Святий”, який охоплює Румунію та Молдову, повідомляє Державне агентство розвитку туризму України (ГАРТ).

Можливість розширення туристичного маршруту “Воєводи Стефан Великий та Святий” на територію України обговорили голова ГАРТ Мар’яна Олеськів, держсекретар Міністерства культури Молдови Андрій Чистол, представники посольства Молдови в Україні та директор Інвестиційного агентства Молдови Іон Йордаки.

“Глава ГАРТ підтримала ініціативу молдавських колег щодо створення транскордонного маршруту, оскільки діяльність Стефана Великого наклала відбиток і на Україну, і не лише на такі міста як Хотин, Чернівці, Ізмаїл та й інші визначні культурні та туристичні пам’ятки”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначають у держагентстві, учасники зустрічі домовилися створити тристоронню робочу групу (Республіка Молдова — Україна — Румунія), яка працюватиме над реалізацією проєкту, а також планується підписання меморандуму про співпрацю для продовження маршруту в Україні.

Маршрут “Воєвода Стефан Великий та Святий” створений у 2019 році з ініціативи Invest Moldova Agency та Міністерства туризму Румунії. Нині охоплює близько 2000 км та перетинає 18 населених пунктів у Румунії та 11 населених пунктів у Республіці Молдова.

Раніше Investory News писали, як змінилося ставлення українців до подорожей під час війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram