Новини
8 Вересня 2023
543

Туризм під час війни

Як змінилося ставлення українців до подорожей

Українці продовжують подорожувати та підтримувати економіку країни під час війни. Лише 21% людей уникають поїздок через можливу небезпеку, свідчать дані опитування, яке провело Державне агентство розвитку туризму.

Як зазначається, з 24 лютого 2022 року понад 45% опитаних українців подорожували країною з туристичною метою. 26% опитаних мандрували регіонами країни 1−2 рази, 12% — 3−5 разів. Понад п’ять разів подорожували Україною 7% респондентів.

Ставлення до подорожей через повномасштабну війну у 23% українців не змінилося взагалі. 21% зазначили, що, подорожуючи, вони підтримують економіку країни. Стільки само заявили, що уникають будь-яких вояжів через можливу небезпеку.

Найбільше українці мандрують влітку. Про це заявили 48% опитаних. Навесні подорожують лише 4%, восени — майже 3%, взимку — всього лиш 2%.
Більшість опитаних — 56% — заявили, що вибір сезону для подорожей залежить насамперед від часу відпустки чи канікул. 22% відповіли, що на вибір вливає ціна, погодні умови мають значення також для 22% опитаних.

Понад половина опитаних (54%) надає перевагу міському туризму та пішим прогулянкам. Екскурсії до історичних пам’яток та музеїв обирають 28% українців. 23% присвячують свій час відпочинку на пляжі. Подієвий туризм користується популярністю також у 23% респондентів. Трохи менше — 22% — люблять подорожувати країною заради вивчення гастрономічних спеціалітетів у регіонах. Активний відпочинок до душі 16%. Екотуризм є вагомим для 11% опитаних. Рекреаційному туризму надають перевагу майже 9% українців.

Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів зазначила, що внутрішній туризм за час повномасштабного вторгнення став тією основою, завдяки якій тримається туристична галузь країни в цілому.

Нагадаємо, кожен п’ятий українець вагається, чи повертатися додому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram