Новини
21 Листопада 2023
261

Тотальна більшість обласних центрів витратили бюджетні гроші на благоустрій

Лише Житомир віддав перевагу обороні

За дев’ять місяців 2023 року на потреби сил оборони обласні центри витратили приблизно третину доходів від військового ПДФО. Лише один із 21 міста віддав перевагу обороні, а не благоустрою, пише Forbes на основі фінансування сил оборони, яке обласні центри заклали до бюджету 2023 року.

Планові надходження від податку на доходи фізичних осіб, отримані військовослужбовцями, поліцією та особами рядового та начальницького складу, для 21 міста становлять понад 26 млрд грн.

З них 3,8 млрд грн пішло на фінансування обласних бригад територіальної оборони. Витрати на благоустрій в той самий час становили 12,8 млрд грн.

Тільки Житомир віддав перевагу обороні, а не благоустрою: 547 млн грн і 246 млн грн відповідно. Це становить 8,7% та 3,9% видатків бюджету.

Ще один обласний центр, Луцьк, фінансує оборону та благоустрій паритетно: 156 млн грн та 152 млн грн відповідно. Витрати решти обласних центрів на благоустрій набагато більші, ніж на сили оборони.

В абсолютних цифрах найбільше фінансування обох напрямків у Дніпрі: 1,4 млрд — на оборону та 3,2 млрд — на благоустрій.

На долю всього бюджету найбільше на благоустрій витратили Чернівці — майже 19%, при тому, що на тероборону — лише 0,1%, або 5 млн грн.

У Харкові, Ужгороді та Херсоні витрати на тероборону виявити не вдалося. Хоча Херсон і на благоустрій виділив лише 8 млн грн, що схоже на фінансування одних зарплат. У Харкові на благоустрій заплановано майже 1 млрд.

Нагадаємо, Lego випустив конструктори присвячені українським памʼяткам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram