Новини
24 Червня 2022
516

Toshiba може стати приватною компанією за $22 мільярди

Експерт вважає, що оцінка Toshiba “занадто роздута”

Toshiba заявила, що отримала вісім початкових пропозицій щодо викупу компанії та дві пропозиції про злиття. Як повідомляє Reuters, щоб зробити проблемний японський конгломерат приватним учасники торгів готові запропонувати до $51,41 за акцію. Таким чином загальна сума угоди становить близько $22 млрд.

Ціна угоди коливається в широкому діапазоні. Учасники торгів обговорюють з акціонерами Toshiba діапазон ціни пропозиції до 7000 єн ($51,72) за акцію, що становить до 27% надбавки до ціни акцій Toshiba в 5501 єн($40,64) станом на закриття торгів в середу, 22 серпня.

Ціна пропозиції, якщо вона буде остаточна, оцінюватиме Toshiba в $22 млрд, що є верхньою межею діапазону.

Японський інвестиційний банкір, який знає про угоду, окремо сказав, що навіть при 6500 єн ($48,02) за акцію оцінка Toshiba здається “занадто роздутою”. Зрештою, за його словами, ціна повинна враховувати, як інвестори оцінюють 40% акцій виробника чіпів Kioxia, які належать Toshiba.

Раніше Toshiba планувала розділення на три окремі компанії, проте план не вигорів.

В листопаді 2021 року Toshiba оголосила про поділ на три окремі публічні компанії (одна з яких навіть збереже назву Toshiba). За планом, поділ новостворених компаній та їх вихід на ринок мав бути завершеним у другій половині 2023 фінансового року (квітень 2023 року — березень 2024 року).

Проте цей план суперечив закликам інвесторів-активістів зробити компанію приватною. Деякі великі акціонери ще в листопаді заявляли, що Toshiba не зможе отримати потрібну кількість голосів (66,6%+) для розділення на окремі компанії. Так і сталося.

Тим часом доставки товарів Panama та Pampik об’єдналися. Співпраця допоможе зі швидкістю та якістю виконання замовлень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram