Новини
5 Червня 2020
948

Toshiba і Hitachi почнуть виробництво експрес-тестів для виявлення коронавірусу

Компанії будуть випускати тести, розроблені Fujirebio, яка належить Miraca

Японські компанії Toshiba і Hitachi мають намір налагодити виробництво експрес-тестів для виявлення антитіл до коронавірусів нового типу, повідомляє Reuters.

Компанії будуть випускати тести, розроблені Fujirebio (належить Miraca). У травні уряд Японії видав відповідний дозвіл розробнику. Toshiba, Hitachi та Miraca домовилися подвоїти число вироблених на цей час тестів і випускати щотижня до 400 тис. штук.

Як зазначає агенція, в цьому партнерстві Hitachi надасть інженерні ноу-хау, Toshiba — виробничі потужності, Fujirebio — зразки для виробництва. Зараз Fujirebio виробляє експрес-тести на своєму заводі на півдні Японії.

Новий завод буде створений в префектурі Хоккайдо, на північному острові Японії. Виробничі лінії будуть запущені до грудня.

За словами експертів, опитаних Reuters, Японія істотно відстає від багатьох розвинутих країн в тестуванні коронавірусу. За інформацією агенції, країна приховує реальні масштаби зараження.

“Ми віримо, що зможемо зробити свій внесок у створенні системи, яка забезпечить швидке тестування в разі появи другої та третьої хвилі”, — заявив  представник Miraca.

За його словами, результати експрес-тесту стануть відомі через 4-6 годин. Який відсоток хибнопозитивних результатів — компанія не розкриває.

З початку епідемії коронавірусу в Японії було виявлено понад 17,7 тис. випадків коронавірусу, з них 910 — з летальним результатом. Понад 15,5 тис. осіб одужали.

Як писали раніше Investory News, компанія Pfizer має намір створити вакцину проти коронавірусу вже цієї осені й готова витратити на це $1 млрд.

Нагадаємо, уряди, банки та компанії країн світу, а також міжнародні організації залучили в цілому $151,1 млрд від продажу облігацій, випущених для боротьби з наслідками пандемії коронавірусу, станом на 31 травня, згідно з дослідженням BNP Paribas.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram