Новини
27 Серпня 2021
563

Тім Кук отримав $750 мільйонів акціями Apple на честь 10-річчя на посаді голови

Це його останній бонус за успішні показники корпорації

Фото: Flickr/Andy

Генеральний директор Apple Тім Кук отримав понад 5 млн акцій Apple і продав велику їх частину на суму понад $750 млн, повідомляє CNBC з посиланням на документи, опубліковані комісією з цінних паперів і бірж (SEC) у четвер, 26 серпня.

Кук отримав найбільшу кількість акцій, на які він міг претендувати за угодою 2011 року. Тоді він був головою компанії, а його бонус в акціях був прив’язаний до вартості акцій проти інших компаній в S&P 500.

“Ці акції — завершальна частина компенсаційного пакета, який Кук отримав 10 років тому”, — йдеться у повідомленні.

Минулого року він отримав новий компенсаційний пакет, який діє до 2026-го. Велика частина винагороди Кука виплачується як обмежені паї акції.

Apple входила до першої третини компаній S&P 500 із загальною прибутковістю для акціонерів 191,83% останні три роки. Вона була на 13-му місці з 442 компаній, згідно з опублікованими SEC документам. З того часу як Кук став генеральним директором у 2011 році, акції Apple зросли більш ніж на 1200%.

Цього тижня Кук пожертвував акції Apple на суму майже $10 млн неназваній благодійній організації, йдеться у заяві SEC. Кук раніше заявив, що пожертвує весь свій статок на благодійність.

Тім Кук очолив Apple у серпні 2011 року після відходу колишнього гендиректора компанії Стіва Джобса.

Раніше Investory News писали, що Тім Кук став новим доларовим мільярдером. Станом на серпень минулого року його статки за розрахунками індексу Bloomberg Billionaires Index перевищили $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram