Новини
3 Жовтня 2023
285

Tesla виробила 430 тисяч електромобілів у третьому кварталі 2023

Проте поставки Cybertruck так і не розпочала

Показники Tesla зросли на 25% за цифри попереднього року, хоча проти попереднього кварталу відстають на 10%, пише ITC.

Цифра у 430 488 автомобілів за третій квартал демонструє скорочення виробництва, що у компанії пояснюють “запланованими простоями для модернізації заводу”. Під час нещодавньої телефонної розмови про прибутки генеральний директор Tesla Ілон Маск пояснив, що “літні зупинки” необхідні для оновлень продуктів Model 3 і Model Y, які нещодавно були представлені для китайського ринку.

Tesla випустила понад 430 тис. електромобілів у третьому кварталі 2023-го, але так і не розпочала поставки Cybertruck.

Компанія заявила, що поставила 435 059 автомобілів у третьому кварталі, що на 6,6% менше, ніж у попередньому кварталі, але на 26,5% більше, ніж торік.

У 2023 році Tesla планує виробити 1,8 млн автомобілів — цифри у звіті свідчать про 1,35 млн, тобто компанія приблизно на три чверті шляху до річної мети.

Тим часом прогнози щодо поставок Cybertruck не збулися:

“Ми очікуємо, що в 3-му кварталі розпочнеться доставка Cybertruck. Сподіваюся, це станеться приблизно наприкінці кварталу”, — заявляв Ілон Маск у квітні.

Для футуристичного пікапа Tesla такі затримки не в новинку — згідно з попередніми планами Cybertruck мав зійти з конвеєра у 2021 році, після анонсу у 2019-му. Станом на 2020 рік автівку зарезервували понад пів мільйона людей, а за останніми оцінками загальна кількість бронювань становить близько 2 млн.

Tesla виробила понад 430 000 електромобілів у третьому кварталі 2023-го, але так і не розпочала поставки Cybertruck.

Утім поставки перенесені ненадовго — минулого тижня повідомлялось, що співробітники Tesla почали отримувати одяг для презентацій, і дедалі більше Cybertruck помічають на дорогах загального користування після виробництва першого пікапа на Giga Texas у липні.

Нагадаємо, Baykar інвестує в Україну $100 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram