Новини
2 Жовтня 2023
272

Baykar інвестує в Україну $100 мільйонів

Виробник Bayraktar будує завод, сервісний центр та головний офіс

Виробник ударних безпілотників Bayraktar TB2 турецька компанія Baykar інвестує у три проєкти в Україні $100 млн, заявив гендиректор Baykar Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій у Києві, пише Finance.ua.

“У нас в Україні три основні інвестиції. Одна з них — завод. Потім ми маємо сервісний центр, а також головний офіс тут… Це інвестиція, яка становить близько $100 млн, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 років. Ми плануємо, щоб тут працювало щонайменше 300 осіб. Співпраця триває”, — сказав Байрактар.

Він підкреслив, що це виробництво буде самодостатнім, екологічним та взаємовигідним, оскільки Україна має унікальні технології з виробництва двигунів, а турецька сторона — безпілотники, на яких встановлюють ці двигуни.

“Перед нами стоять також деякі виклики. Це ланцюжок постачань, пошук та розвиток людського капіталу через вплив війни та нормативне середовище, особливо ті правила, які підтримуватимуть ці інвестиції”, — зазначив керівник Baykar.

Нагадаємо, Ізраїль представив бойову машину зі штучним інтелектом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram