Новини
27 Липня 2021
656

Tesla у другому кварталі списала $23 мільйони через негативну динаміку біткоїна

Інвестувати у криптовалюту компанія почала ще у лютому

Компанія Tesla за підсумками квітня-червня отримала чистий прибуток обсягом $1,14 млрд за доходу в $11,96 млрд. Списання $23 млн внаслідок негативної динаміки, що знаходяться на балансі 42 902 BTC не мало значного впливу на фінансові результати, повідомляє Forklog.

Прибуток на акцію у $1,45 і дохід перевищили очікування ринку в $0,98 й $11,3 млрд відповідно. Після публікації звітності акції компанії зросли на 2%, повідомляє CNBC.

Виробник електрокарів інвестував у біткоїни $1,5 млрд у лютому. Пізніше Ілон Маск назвав рішення “певним чином ризикованим”. За місяць до цього компанія оновила інвестиційну політику. Вона показала гнучкіший підхід у диверсифікації та максимізації доходів від коштів, які не потрібні для підтримки операційної діяльності.

Середня ціна придбання першої криптовалюти у лютому становила $34 963. Приблизно на цих же відмітках котирування знаходилися за підсумками першого кварталу. “Втрати від знецінення активу у $23 млн у звітності за другий квартал Tesla показала у статті “реструктуризація та інше” в категорії операційних витрат”, — йдеться у повідомленні.

На наступній конференції з аналітиками, в якій, крім Ілона Маска, також брав участь фінансовий директор компанії Захарі Кіркхорн, тема біткоїна не піднімалася.

Після поновлення цифровим золотом історичного максимуму у квітні намітилася тенденція з відставання акцій Tesla від динаміки індексу Nasdaq 100. Найбільша кореляція біткоїна та цінних паперів виробника електрокарів спостерігалася у період травневого обвалу до $30 тис. У подальшому вихід Волл-стріт на нові історичні максимуми послабив цей взаємозв’язок.

Нагадаємо, у червні Ілон Маск назвав умову для продажу автомобілів Tesla за біткоїни. Після заяви криптовалюта підскочила в ціні на 10%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram