Новини
14 Червня 2021
589

Ілон Маск назвав умову для продажу автомобілів Tesla за біткоїни

Після його заяви криптовалюта підскочила в ціні на 10%

Фото: Michele Tantussi/Reuters

Компанія Tesla знову буде приймати оплату біткоїном, коли ця криптовалюта стане більш екологічною. Таку умову озвучив глава компанії Ілон Маск у своєму Twitter.

“Коли з’явиться підтвердження розумного (приблизно 50%) використання майнерами чистої енергії та позитивної тенденції на майбутнє, Tesla продовжить здійснення операцій з використанням біткоїнів”, — зазначив він.

Після цієї заяви вартість криптовалюти підскочила на 10%, до $38 903 за біткоїн.

На початку цього року Tesla оголосила про вкладення $1,5 млрд в біткоїни й про те, що починає приймати цю криптовалюту як оплату. У травні Маск заявив, що компанія тимчасово зупиняє прийом біткоїнів.

Ще підприємець говорив, що компанія призупиняє продаж електромобілів за біткоїни через неекологічний спосіб отримання цієї криптовалюти. Аналітики Волл-стріт попередили, що останні кроки Маска збивають з пантелику криптоінвесторів і викликають додаткову волатильність акцій Tesla.

Нагадаємо, українські інвестори заробили на Bitcoin торік близько $400 млн. Згідно з оцінками Chainalysis, серед 25 країн-лідерів з отримання прибутку від торгівлі криптовалютою Україна посіла десяте місце.

Investory News дізналися, яка країна найбільше заробляє на біткоїнах. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram