Новини
9 Червня 2021
653

Україна — серед першої десятки країн з отриманого прибутку у Bitcoin

В сукупності торік українські інвестори заробили близько $400 мільйонів

На фоні того, як головна криптовалюта досягла нових історичних максимумів завдяки інтересу інституційних інвесторів українські інвестори заробили на Bitcoin торік сотні мільйонів доларів, пише Finance.ua.

Згідно з оцінками Chainalysis, українські трейдери в сукупності заробили близько $400 млн як отриманий прибуток у Bitcoin 2020 року. Дослідницька фірма з Нью-Йорка опублікувала звіт, в якому перераховані 25 країн-лідерів у цій категорії.

Очолили світовий список американські інвестори — понад $4 млрд прибутку від торгівлі найпопулярнішою криптовалютою, що втричі більше, ніж у Китаю, який посів друге місце з показником $1,1 млрд.

Далі — Японія ($900 млн), Велика Британія ($800 млн), Росія та Німеччина (по $600 млн). Україна із загальним прибутком від торгівлі Bitcoin у $400 млн посіла десяте місце.

“Інвестори майже у всіх країнах побачили найбільше зростання до кінця року”, — зазначили експерти з Chainalysis.

Дослідницька компанія заявила, що її оцінки ґрунтуються на відстеженні даних транзакцій від криптосервісів, хоча децентралізований характер технології не дозволяє дізнатися, де знаходяться сторони будь-якої окремої угоди.

Обсяги торгівлі криптовалютою часто різко зростають у періоди нестабільності, коли короткострокові трейдери прагнуть отримати прибуток від коливань цін. Багато учасників ринку кажуть, що це ключова привабливість нового активу, пише видання.

Тим часом в інтернеті з’явився сайт, користувачі якого зможуть відстежити обсяг збитку, нанесеного крипторинку твітами Ілона Маска. Команда ElonOMeter вивчає, як висловлювання засновника Tesla і SpaceX впливають на ціни криптовалют. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram