Новини
21 Лютого 2020
817

Tesla Model 3 увійшла в десятку найкращих автівок 2020 року

Тим часом у Китаї через коронавірус продажі авто знизилися на 92% 

Найдоступніша модель електрокара Tesla – Tesla Model 3, увійшла до десятки кращих автомобілів року разом з автомобілями таких автовиробників, як Toyota, Subaru, Honda, Kia і Lexus, повідомляє Tech Crunch, посилаючись на звіт американської некомерційної  організації Consumer Reports.

Model 3 разом з LexusRX і Toyota Supra були обрані в категорії від $45 тис. до $55 тис. “Фахівці Consumer Reports похвалили Model 3 за “захопливий досвід водіння” та “дивовижну керованість”, яка дає відчути себе немов за кермом спортивного автомобіля”, – пише видання.

І додає, що автомобіль все ж таки отримав догану за жорстку їзду в цілому, проте це компенсується екологічністю та великим запасом ходу.

У Consumer Reports стурбовані тим, що автопілот не вимагає від водія постійної участі в управлінні автомобілем, що є проблемою безпеки. “Tesla завжди позиціювала свій автопілот як систему допомоги водієві, який повинен бути готовий у будь-який момент взяти на себе керування автомобілем”, – зазначається у повідомленні.

Проте критики компанії вважають, що його реалізація призводить до зловживання системою автопілотування та до неуважності на дорогах. “Попри це, Model 3 все ж отримав рекомендації Consumer Reports. Tesla також зайняла 11 (з 33) місце у загальному рейтингу автомобільних брендів, піднявшись на вісім позицій, у порівнянні з минулим роком”, – додає видання.

Тим часом у Китаї у перші два тижні лютого продажі автівок упали на 92%. На показники вплинуло поширення коронавірусу, через яке покупці перестали відвідувати автосалони, зазначає Bloomberg, посилаючись на звіт Китайської асоціації легкових автомобілів.

“Всього за підсумками місяця постачання можуть знизитися приблизно на 70%. За даними асоціації, це призведе до загального зниження приблизно на 40% за перші два місяці 2020 року. При цьому статистика не враховує мінівени”, – йдеться у повідомленні.

За словами глави асоціації Цуй Догншу, на початку лютого в автосалонах майже не було людей, поступово відновлювати роботу дилери почали у другий тиждень місяця. “Щоденні продажі наразі менші на 89%, у порівнянні з минулим роком. Ситуація може покращитися в третій тиждень лютого”, – уточнив Догншу.

У свою чергу Bloomberg зазначає, що цифри підкреслюють, наскільки сильно постраждали продажі на найбільшому у світі ринку автомобілів. Агентство нагадало, що ще до нинішньої кризи продажі машин у Китаї почали знижуватися у зв’язку з уповільненням зростання економіки та напруженості в торговельних відносинах з США.

Видання додає, що напередодні китайське міністерство торгівлі заявило, що разом з іншими відомствами вживе заходів щодо стабілізації продажів автомобілів і зниження впливу епідемії на попит.

“Також китайські політики обговорюють можливість продовження субсидій на покупку електромобілів, щоб пожвавити продажі”, –  розповіли джерела видання, що знайомі з питанням.

Тим часом у січні український автопарк поповнився майже на 7,1 тис. нових легкових авто, що на 35% більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Найбільший попит мали автомобілі марки Toyota, яких було зареєстровано 1207 шт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram