Новини
3 Лютого 2020
820

Покращили показники: У січні попит на легкові авто збільшився на 35%

Змінився й лідер продажів – на 91% зросла реалізація нових автівок марки Toyota

У січні український автопарк поповнився майже на 7,1 тис. нових легкових авто, що на 35% більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Укравтопром.

Найбільшим попитом у першому місяці року користувалися автомобілі марки Toyota, яких було зареєстровано 1207 шт. “У порівнянні з січнем минулого року реалізація нових Тойот в Україні зросла на 91%, що і дозволило цій японській марці піднятися з другої на першу сходинку рейтингу”, – йдеться у повідомленні.

Водночас січневий лідер минулого року – Renault, попри 31% зростання, опустився на сходинку вниз з результатом 1055 авто. Третю позицію у рейтингу зберіг Nissan, реєстрації якого зросли майже на чверть – до 529 шт.

Чеська Skoda, яка рік тому замикала лідерську п’ятірку, збільшила реалізацію на 37%, до 466 авто, й таким чином піднялася на четверте місце. Попит на автомобілі марки KIA зріс на 12%. “Й хоча цього було недостатньо, аби зберегти за маркою четверту сходинку в рейтингу, результату у 436 зареєстрованих авто вистачило на п’яте місце”, – зазначили в Асоціації.

У ТОП-10 січня 2020 року увійшли такі марки: Hyundai – 362 шт. (+ 8%); Volkswagen – 323 шт. (+ 18%); Mercedes-Benz – 269 шт. (+ 84%); Peugeot – 264 шт. (+ 144%); Mitsubishi – 235 шт. (+ 33%).

За підсумками минулого місяця титул бестселера на українському ринку нових легкових автомобілів дістався автомобілю Toyota Rav-4. Цей компактний кросовер у січні обрало 513 покупців.

Нагадаємо, за результатами минулорічного осіннього рейтингу найпопулярнішим електрокаром в українців залишається Nissan Leaf, на другому місці – Tesla Model S. До п’ятірки найбільш популярних автомобілів з нульовим рівнем викидів також увійшли: BMW i3, Volkswagen е-Golf і Fiat 500е.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram