Новини
21 Серпня 2019
724

Tesla, до суду: Walmart звинуватила компанію у загорянні сонячних батарей

Й вимагає демонтувати всі раніше встановлені панелі

Мережа магазинів Walmart подала в суд на компанію Tesla, звинувативши її в “систематичній недбалості” та низькій кваліфікації робітників, повідомляє Reuters, посилаючись на документи, що надійшли до Верховного суду штату Нью-Йорк.

Ритейлер стверджує, що причиною семи пожеж протягом 2012-2018 років у магазинах компанії стали встановлені на дахах сонячні батареї від Tesla.

І додає, що під час пожеж постраждали будівлі магазинів, товари. “Walmart була змушена знову проводити закупівлі та ремонтувати магазини – витрати склали “мільйони доларів”, – стверджують у компанії.

Повідомляється, що ритейлер перевірив сонячні панелі в інших своїх магазинах і також виявив потенційні проблеми з безпекою. У позові йдеться, що Tesla залучала до установки батарей некомпетентних співробітників й вимагала від них якнайшвидшої роботи заради отримання більшого прибутку.

“Компанія вимагає демонтувати всі встановлені сонячні батареї”, – зазначає Reuters. Також Walmart вимагає грошову компенсацію від Tesla. “Її розмір поки невідомий – він буде визначений в ході судового процесу”, – заявили в компанії.

До речі у Tesla на запит Reuters не відповіли.

Сонячні батареї для Walmart виготовляла компанія SolarCity, яку виробник електромобілів Tesla купив у 2016 році за $2,6 млрд.

Walmart почала співпрацювати з SolarCity у 2010 році. На даний момент торговельна мережа встановила сонячні батареї SolarCity на 244 магазинах у США.

Тим часом Tesla продовжує активно розвиватися і нещодавно запустила новий продукт – комплекс батарей для зберігання енергії під назвою Megapack. Він призначений для використання на електростанціях.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram