Новини
11 Квітня 2019
677

Термін приватизації «Центренерго» перенесено

Через місяць відбудеться повторний конкурс з продажу держпакету акцій компанії

Термін завершення приватизації ПАТ “Центренерго” продовжено на 5 місяців. Остаточне завершення процедури Кабінет міністрів України переніс з 31 березня на 30 вересня 2019 року. Про це йдеться у прийнятому на засіданні уряду розпорядженні, що опубліковано на урядовому порталі.

У повідомленні також зазначається, що повторний конкурс з продажу державного пакета акцій товариства передбачається оголосити 16 травня 2019 року.

Процес великої приватизації в Україні на 2018 рік повинен був розпочатися саме з компанії “Центренерго”. Однак конкурс з продажу був скасований в грудні минулого року. У плані на 2019 рік, затвердженому Кабміном, передбачається отримання підприємством чистого прибутку в розмірі 183,571 млн грн.

Для довідки: “Центренерго” – один із провідних виробників електроенергії в Україні. 78,289% акцій компанії належать державі. До складу компанії входять: Вуглегірська, Зміївська та Трипільська теплові електростанції. Сумарна потужність становить 7665 МВт – 14% генеруючої потужності України. Електроенергією компанії користуються в Київській, Харківській та Донецькій областях.

Нагадаємо, мала приватизація вже принесла до бюджету 870 млн грн. Загальна кількість оголошених аукціонів по виставленим об’єктам становить 2078 заходів.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram